Detailed Notes on istiridye mantarı tohumu

Kompost haline getirilecek katı hammaddeler previousörize edilip soğutulduktan sonra kompost içine istiridye mantarı miseli yani istiridye mantarı tohumu eklenmelidir. Kompost içine eklemeniz gereken misel miktarı, kompost içindeki katı madde miktarının % five’i kadar olmalıdır.

Kompostu hazırlamak için öncelikle karanlık ve nemli bir oda bulabilirsiniz. Bu profesyonel yetiştirme ortamlarında özel mantarhaneler ya da depolar olmaktadır. Sizler, evlerin en alt odalarını ya da bodrumlarını kullanabilirsiniz.

You could e mail the internet site operator to let them know you were being blocked. You should include things like That which you were executing when this site came up and also the Cloudflare Ray ID uncovered at the bottom of this web site.

Polis nasıl olunur konusundaki içeriğimizde polis adaylarının bu yıl içerisinde nasıl polis olabilecekleri ile alakalı başvuru şartları hakkında detaylı bilgiler...

Mantar kompostu nasıl yapılır ■ Kompost yığınının, pastörizasyon sonrası, ekim torbalarına doldurulması na geldi sıra.

Nefis Yemek Tarifleri uygulamamızı indirerek tariflere çAlright daha hızlı şekilde ulaşabilirsiniz.

İstiridye mantarı nasıl yetiştirilir ? İstiridye mantarı yetiştirmek için bizden istiridye mantarı yetiştirme kitiye mantar yetiştiriciliğine başlayabilirsiniz. İstiridye mantarını yetiştirmek zormudur…

Hasat süresi sonrasında yetiştirme odası boşaltılır. Oda temizlenip yıkandıktan sonra % 4 lük formaldehit ile ilaçlanmalıdır.

Mantar miseli ismi verilen mantar tohumlarının kompost içerisine homojen bir şekilde dağıtılması gerekir. Mantar miseli ile kompostu doğru şekilde ve doğru oranlarda karıştırıldığında verimli sonuçlar elde etmek mümkündür.

Mantar tohumlarının ekim işlemi özel koşullar altında yapılmaktadır. Mantar ekimi kompost ile birlikte yapılır. Yeteri miktarda kompostun get more info toprağa karıştırılması ile birlikte mantar miselleri de sağlıklı bir ortamda toprakları yani doğal ortamlarına kavuşurlar. Ortalama 10 kilogram kompost içerisinde yaklaşık olarak three hundred - 500 gram mantar miseli bulundurulması gerekmektedir.

Araştırmacılar, istiridye mantarının yukarıdakilerin yanı sıra aşağıdaki faydaları da sağlayabileceğini söylemektedir:

Bu malzemelerin üzerine istiridye mantarı sporları serpilir ve nemli bir ortamda bekletilir. Bir süre sonra, miselyum malzemeye yayılır ve istiridye mantarı tohumu hazır olur.

Mantarın beslenmesi için gerekli olan ortam; çeşitli organik maddelerin ayrıştırılması ve bazı besin elemanlarının eklenmesi sonucu elde edilir. Bu özel şekilde hazırlanan ortama mantar yetiştiriciliğinde “Kompost” denilmektedir

Isıttığınız tavaya zeytinyağını ekleyin ve önceden doğradığınız istiridye mantarlarını tavaya ekleyin. Mantarlar suyunu saldıktan sonra sarımsak ve limon suyunu da ekleyin. two dakika ateşte karıştırdıktan sonra tuz, karabiber, pul biber ve taze kekiği de mantarların üzerine ekleyin.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Detailed Notes on istiridye mantarı tohumu”

Leave a Reply

Gravatar